Frimenighed har fået egen kirke

Oase-fællesskabet i Silkeborg er ved at restaurere en ny kirkebygningDet er lyden af hammerslag og ikke af lovsang, der møder de silkeborgensere, der de kommende måneder passerer Arena Centret på Frichsvej.

Arena Centret i Silkeborg har tidligere huset en skytteforening. Nu bliver det bygget om til bl.a. en kirkesal med plads til 300 personer.

Indenfor knokler medlemmer af Silkeborg Frimenighed for at omdanne en gulstensbygning fra 1970’erne til en velegnet kirkebygning.
Menigheden fik nøglen til arenacentret den 1. maj og er allerede i gang med det omfattende arbejde.
Efter planen skal der arbejdes på den nye kirkebygning hver tirsdag, fredag og lørdag aften hele sommeren.
– Der sker virkelig noget, når 30 mand er i arbejde samtidig. Der bliver lagt kræfter i ud over det sædvanlige, fortæller menighedens sjakbajs Keld Schrøder-Thomsen.

Arbejde til alle

Forleden gik en flok mænd med ti mukkerter og fem trillebører til angreb på en 15 meter lang og tre meter høj mur. Og en time senere lå muren i stumper og stykker i en container.
– Der var ingen slavepisker, men det så nærmest ud, som om der havde været én, siger Schrøder-Thomsen.
Det er ikke kun mændene, der knokler i Silkeborg. Selv børnene kan være med.
13-årige Madeleine Toft har normalt til opgave at passe de mindre børn, mens forældrene arbejder på kirkebygningen. Forleden var hun dog med til at klippe græsplænen rundt om den nye kirke.
Græsset var så højt, at der måtte være to til at skubbe græsslåmaskinen, fortæller hun. Menigheden har indtil nu haft til huse i forskellige skoler og medborgerhuse. Alle glæder sig dog til for første gang at holde gudstjeneste under eget tag.