Hæder og priser til dansk tv om tro

Danske tv-programmer roses for kreativ brug af humorDanske tv-stationer producerer væsentlig færre programmer om tro end andre europæiske tv-stationer. Til gengæld er de danske programmer af høj kvalitet. Det stod klart efter den 15. europæiske festival for religion på TV, som netop er afviklet i Warzawa.
Det var især TV2’s succes-julekalender „Jesus og Josefine“, der trak anmelderroser fra den europæiske jury. Julekalenderen blev kåret som det bedste program de seneste tre år i kategorien „Bedste europæiske børne-TV med tro og religion som tema.“
Formanden for juryen, svenskeren Bengt Bergius, roste serien for den gode brug af dansk selvironi.
– Fortælleformen og brugen af dansk selvironi gør det centrale i kristentroen interessant for andre end de religiøst aktive.
Få andre lande – især de katolske – ville have turdet vove at lave et børneprogram som Jesus og Josefine, siger Bengt Bergius.

Bedste dokumentar

Festivalen kastede også hæder af sig til Danmarks Radio for dokumentarprogrammet „Folkekirkechock“. I konkurrence med 19 andre dokumentarprogrammer, løb den danske produktion med prisen som årets bedste.
Udsendelsen følger to unge kristne kenyanske kvinder, der besøger Danmark og chokeres over, at de fleste kirker står tomme. Med forbløffelse drager de rundt i Danmark for at finde svar på deres mange spørgsmål om danskernes vantro. Og igen roses udsendelsen for brugen af humor.
– Udsendelsen handler om de vanskeligheder en folkekirke har med at trænge igennem i et sekulariseret samfund. Humoren gør, at man finder sig i afsløringerne, konkluderer Bengt Bergius.
DR og TV2 modtog begge den 20 kg tunge skulptur „Livets træ“ for produktionerne. Ifølge TV2’s hjemmeside er det endnu ikke lykkedes tv-stationen at få den store skulptur bugseret hjem fra Polen.
KP / -ole