Kronprinsesse Mary er sikkert Guds opfindelse

14. maj blev en stor dag for hele nationen. Her blev det tydeligt for enhver, at Bibelen har ret: „Kærligheden er af Gud.“ Og når den berører os, får det konsekvenser. Det ved alle, der har oplevet den. Således ramt berørte Hans Kongelige Højhed prins Frederik også hele nationen. Teologisk holder det nok ikke, men i praksis virker kronprins Frederik som genfødt.
Hvis man nærlæser kronprins Frederiks tale til sin brud, kronprinsesse Mary, kan der imidlertid være dækning for påstanden. Uskyldig er nemlig ingen uden en genfødelse. Dette gamle dogme i kirkens historie er det mest kristelige af alt. Så når kronprins Frederik står ved ordene: „Dette øjeblik er „os“ to – nye sammen, unge sammen, uskyldige sammen, forelskede sammen – bare sammen.“ ja, så er det ord med et kristeligt indhold. Genfødslen, i troen på Jesus, fjerner vores skyld. Dermed er han alles frelser. Billetten til Evigheden blev betalt én gang for alle i Jerusalem. Nu kommer det jo så også frem et andet sted i talen: „og behøver vi lys i vores søgen på svar, kræver det blot, at vi hæver blikket og kigger op mod himmelen. Der ligger evigheden, der tillige kan vise os vejen, der til tider bliver væk.“
Den religiøse sprogbrug er ofte broderet med floskelagtige og dermed lidt uforståelige vendinger. Det er forfriskende for os meget forskellige danskere at høre sandheden sagt på en ny måde. Den historiske sammenhæng, vi hører hjemme i, hviler og bygger på et trosbegreb med en mindre iøjnefaldende, men trolig evig dimension; den har vores afholdte kronprins Frederik tydeligvis øje for, som han sammen med sin elskede kronprinsesse Mary har til fælles med alle os andre.
Som kristen dansk befolkning vil vi aldrig glemme at kigge op mod himmelen. Der ligger evigheden, som mål for vor vandring, der tillige kan vise os vejen, der til tider bliver væk. Vi slipper dog aldrig målet af syne og vil heller aldrig glemme den 14. maj – til Guds ære!
Kronprinsesse Mary er sikkert Guds opfindelse og Guds gave til kronprins Frederik og hele Danmark.

Knud Hekd-Hansen
Th. Staunings Vej 12
9210 Aalborg SØ