Danmark må vente på dommedag

Danske læsere af Ladt Tilbage-serien må vente lidt endnu på afslutningen, der netop er udkommet i USALadt Tilbage-serien er oversat til 34 sprog og solgt i 62 mio. eksemplarer. Nu har forfatterne sat et foreløbigt punktum for serien med 12. og sidste bind.

Glorious Appearing er foreløbig sidste bog i Ladt Tilbage-serien, der har solgt 62 mio. eksemplarer.

Med bogen „Glorious Appearing“, på dansk: „Herlig tilsynekomst“, er trængselstiden på jorden forbi, og Kristus har sat sig på sin trone i Jerusalem for at regere i 1000 år.
Dermed er millioner af læsere verden over nået til vejs ende i den 12 bind lange romanserie, som tilbage i 1995 begyndte med en pludselig bortrykkelse af alle kristne på jorden.
Siden fulgte syv års trængsel for romanseriens personer, mens seriens forfattere Tim Lahaye og Jerry B. Jenkins har oplevet alt andet end trængselstider. Der er solgt bøger, film og andet tilbehør for mere en halv milliard dollars.
Seriens popularitet skyldes næppe anmeldernes gunst. Både amerikanske og danske anmeldere har været ude med riven og betegnet bøgerne som kluntet litterært juks med fundamentalistisk indhold.

Supermarkeds-succes

I Danmark har kunderne i landets supermarkeder ikke været forvænte med kristne bøger på hylderne. Alligevel har dommedagsserien fyldt metervis af verdslige boghylder hos både Dansk Supermarked og Coop Danmark.
Forlaget Scandinavia har rettighederne til den danske udgave af serien. Og ifølge Preben Andersen, der er leder af Scandinavias danske afdeling, er der solgt ca. 10.000 eksemplarer af serien i Danmark. Heraf ca. halvdelen i supermarkederne, anslår han.
I Danmark må læserne endnu vente på de to sidste bind af serien. I juli kommer bind nr. 11, „Armageddon“, mens „Herlig tilsynekomst“ ventes udgivet i januar 2005.

Flere bøger på vej

Selv om serien altså formelt er afsluttet i USA, betyder det ikke, at der ikke er flere bøger på vej.
På www.leftbehind.com kan interesserede selv gå på opdagelse i det imponerende udvalg af cd’er, film, børnebøger, tegneserier, computerspil og andet tilbehør, der er fulgt i kølvandet på serien.
Forfatterparret har allerede lovet, at det i 2005 er klar med en såkaldt prequel til serien, d.v.s. en bog, der følger seriens hovedpersoner før bortrykkelsen. Og i 2006 venter endnu en bog, denne gang om tusindårsriget.
De 10 bind af serien, der foreløbig er udgivet i Dan-mark, kan købes hos Forlaget Scandinavia. De første to bind er filmatiseret og kan bl.a. lejes hos Blockbuster.