Biskop: Grosbøll Guds gave til Folkekirken

„Det, jeg mener, er, at Gud som det fjerne er abdiceret til fordel for Gud i det nære, i mennesket,“ sagde Thorkild Grosbøll på et pressemøde ifølge en tv-nyhed. For et år siden mente Grosbøll, at Gud er død, og det er godt, og at Jesus var et mentalt hittebarn, hvis overspændte mor bildte ham ind, at han var guddommelig. Hvorfor førte disse stærkt blasfemiske udtalelser ikke allerede dengang til, at der blev gjort kort proces med præsten uanset menighedens mening om, at en præst bare skal være et rart menneske, og at kristendom er „Jesus og Josefine“?
Og i Kristeligt Dagblad selve juleaftensdag 2003 kalder biskop Kjeld Holm Grosbøll for „Guds gave til den danske folkekirke“, og biskoppen begrunder sit „julebudskab“ med, at kirken også skal være et sted, hvor der er frihed og mangfoldighed. En gudsfornægtende præst er ikke „Guds gave til kirken“ – tværtimod.
Det er på høje tid, der sættes grænser for friheden og mangfoldigheden i kirken, hvis den ikke skal ende som et åndeligt raritetskabinet, hvor alt kan udstilles – også biskoppens begejstring for præstens gudsfornægtelse.

Kamma Ankjærø
Ny Munkegade 80
Århus