Danskere gav vinterhjælp til sigøjnere

For første gang i mange år er mænd fra byen Band i Rumænien ikke kommet i fængsel for tyveri af brænde.

Dansk hjælpearbejde i Rumænien har nu skaffet sigøjnerne i Band ordentlige tage over hovedet

Sigøjnerne kaldes Europas nomader, falder udenfor systemet og lever en kummerlig tilværelse. Forældrene har svært ved at få arbejde, og børnene kommer ikke i skole. I Band i det sydlige Rumænien lever sigøjnerne i yderste fattigdom med bl.a. kulde og fugt i husene og deraf følgende sygdomme.
Men her har hjælpeorganisationen International Aid Services (IAS) med base i Danmark gjort en forskel. 12 frivillige har i vinter bygget tagkonstruktioner og uddelt brændsel.
Hjælpen fra IAS indeholdt også medicin, sæbe, fødevarer og tøj. De 100.000 kr., som projektet kostede, blev tilvejebragt gennem Dansk Missionsråds Nødhjælpspulje og frivillige fra Danmark og Norge, som forestod arbejdet.
Der er 550.000 sigøjnere i Rumænien. Det svarer til 2,5 pct. af landets 22 mio. indbyggere.
-and