Nervepirrende lektioner

En klumme skrevet lige efter eksamenFor et par timer siden afleverede jeg min 1. årsopgave på Journalisthøjskolen. Det var noget af en mundfuld. Vi havde 14 dage til at lave den, og jeg arbejdede selvfølgelig hårdt. Alligevel fandt jeg først den endelige historie til min artikel, da der var tre dage tilbage til aflevering. Så skulle det gå hurtigt.
Hver eneste morgen har jeg gået en tur i Botanisk Have for at bruge tid med Gud. Hver dag lagde jeg min opgave over til Ham. I Bibelen velsigner Gud dem, der søger og adlyder Ham. Så jeg har bedt om det samme for mig selv og denne opgave. Det har virkelig været en udfordring for mig at stole på Ham. Der gik mange dage, hvor jeg ikke kunne finde den historie, jeg skulle bruge til artiklen. Alligevel har Gud hele tiden udfordret mig til at stole på Ham.

En gammel mands erfaring

Det har været svært, men nu har jeg afleveret min opgave. Jeg ved ikke, om den er god nok, men jeg tror, at Gud hjalp mig, så jeg fik lavet den færdig i sidste øjeblik. Måske ventede Gud til sidste øjeblik for at udfordre mig til at stole på Ham, selvom det så mørkt ud.
Jeg var hjemme hos mine forældre i weekenden midt under 1. årsopgaven. De havde besøg af en ældre mand, som jeg talte med. Han opmuntrede mig til at stole på Gud. Han sagde, at han efter 75 år vidste, at Gud holdt sine løfter, og at man altid kan stole på Ham. Jeg tænkte ved mig selv, at når en gammel mand sagde, at man kunne regne med Gud, så måtte jeg tage det for gode varer. Han har trods alt oplevet en del mere, end jeg har!
Gud hjælper ikke altid på den måde, man forventer. Men Han hører altid bøn, og Han elsker os. Min udfordring er at stole på HAM og ikke på, at tingene sker, ligesom jeg forventer det. Vi må stole på, at Han er den, Han er. Så kan man dumpe det ene og det andet, men Gud er stadig Gud, og Han er fuld af kærlighed og omsorg.
Jeg håber, at jeg har lært mere om at stole på Ham. Det er i hvert fald nervepirrende at skulle have lektionen alt for mange gange. Men jeg mistænker mig selv for at have brug for mange flere ’lektioner’, før jeg lærer at stole på Gud…