Op af sofaen

På søndag den 13. juni skal danskerne til stemmeurnerne og vælge 14 politikere ind i Europa Parlamentet.Med hensyn til valgdeltagelsen ser det ikke for godt ud i meningsmålingerne herhjemme.
Mange danskere vil tilsyneladende hellere sidde hjemme i sofaen eller nyde det eventuelle gode vejr udenfor.
Eller bede en bøn i kirken om vækkelse og velsignelse over Danmark og så drikke kirkekaffe bagefter.
Det sidste er næsten ikke til at holde ud at tænke på, hvis de samme kristne ikke også går til stemmeurnerne. Kristne har et politisk ansvar. Vores pligt er at gå foran og engagere os for og i det samfund, vi er en del af. Fordi vi er jordens salt.
Mange kristne har i årevis bedt for danske politikeres omvendelse, og at de må lovgive efter Guds vilje.
Hvad med også at bede om, at flere kristne engagerer sig i politik. Kristne ved jo allerede, hvad der er Guds vilje – forhåbentligt da.
Mange love, der bliver vedtaget i Folketinget, er EU-lovgivning i form af direktiver og forordninger vedtaget i EU.
Derfor er det ikke ligegyldigt, hvilke danske EU-politikere der bliver valgt på søndag. De kan i det mindste forsøge at gøre en forskel.
En lav valgdeltagelse er heller ikke særlig opmuntrende for de mange politikere, der vitterligt gør et stort stykke arbejde i EU – både fra de politiske partier, Junibevægelsen og Folkebevægelsen mod EU.
At bevare et demokratisk samfund er ikke så let endda. Jo færre der engagerer sig i det, jo færre kræfter bliver der til at holde demokratiet i live.
Sidste søndag mindedes USA og Europa D-dagen, der blev vendepunktet i 2. verdenskrig. Den frihed, lighed og det demokrati, vi fik tilbage dengang, er ikke en selvfølge.
Så uanset, hvad du mener om EU, så tag dit ansvar. En stemme kan gøre en forskel. Også din.