Lav sprut-afgift har øget opmærksomheden

Den lavere afgift på spiritus har ikke været så skidt, at den ikke er godt for noget.
Ganske vist er salget og forbruget af spiritus steget markant, men det har også fået en række misbrugskonsulenter og sågar politikere til at råbe vagt i gevær over især unges alkoholforbrug.
– Vi har i årevis advaret mod danske unges alt for store alkoholforbrug. Nu lader det efterhånden til, at også mange andre følger efter. Der appelleres blandt andet til forældre om at tage ansvar, skriver formanden for Blå Kors Danmark, Karl-Peter Nielsen, i Blå Kors Danmarks årsskrift.
Der er dog stadig sejlivede myter at kæmpe med i relation til unge og alkohol. Bl.a. at det skulle være bedre at lære unge at drikke hjemme i stedet for blandt kammeraterne.
– Den myte har levet så længe, at den for nogle efterhånden er blevet sandhed. Men de nyeste statistikker viser, at unge, der lærer at drikke hjemme, faktisk også drikker mere, når de er ude blandt kammeraterne, siger Karl-Peter Nielsen.
Han hæfter sig iøvrigt ved, at Danmark igen i år har sat sig på førstepladsen i Europa, hvad angår unges forbrug af spiritus
– ole