Helbredelse til ånd og krop i Rødding

Næsten 200 sønderjyder til kristent møde for første gang, da Hans Berntsen kom på besøgRødding Hotel i Sønderjylland summede af forventning. 250 mennesker havde presset sig ind i den store sal, der normalt benyttes til bankospil. Klokken er 19.00 den 22. juli 2004, og Inge og Hans Berntsen er på besøg for at indlede Kristus Kirkens Sommertræf med et helbredelsesmøde.
Og folk blev ikke skuffede. Efter et par salmer gik Hans Berntsen igang på sin direkte og humoristiske facon. Vittigheder skabte kontakt til tilhørerne, hvoraf tre fjerdedele var til et kristent møde for første gang. Og egne oplevelser blandet med bibelord formidlede det kristne budskab på en måde, nutidsdanskere kunne forstå.
– Det vigtigste er, hvordan man har det herinde, sagde Berntsen og pegede i retning af hjerteregionen. – Og jeg mener ikke kødklumpen her, men sjælen. Kroppen dør jo en dag, men det indre menneske lever videre.
– Man kan være rig og endda have VOLVO skrevet på sit visitkort, men hvis ikke man har det godt med sig selv, gavner det jo ingenting, fortsatte han. Man kan være fattig og være lykkelig, rig og ulykkelig, men heldigvis kan man også have penge i banken og have det godt samtidig!
Det var noget, folk kunne forstå, og 25-30 rakte hånden op på opfordringen om at ”sige ja til Jesus”, og så var det ellers de syges tur til at komme op. Over 100 stillede sig i kø, mens andre fik lov til at gå ind og få en kop kaffe på kirkens regning.
– Hold da op, siger en kvinde, da hendes ben bliver lige lange under Hans Berntsens forbøn.
Og så er det mandens tur, med armen i gips.
– Det var S….! – udbryder han, da han pludselig kan bevæge fingrene.
– Næ, det var ej, svarer Hans Berntsen. Det var Ham deroppe, siger han og stikker en pegefinger i vejret.
Og så går manden væk, mens han laver fingergymnastik og kigger forundret på dem.
Den ene efter den anden kommer frem, og omkring ved halv ellevetiden er køen ved at være slut. Endnu et helbredel-sesmøde har været trækplaster for søgende danskere, og Sommertræffet i Rødding fik en flyvende start.
Hans Berntsen kan som få samle mennesker til kristne møder i Danmark. I 2003 samlede helbredelsesprædikanten hele 25.000 søgende mennesker, og 8.500 sagde ”ja til Jesus” i løbet af året.
Det er især pinsekirker, der bruger Hans Berntsen som trækplaster. I Pinsekirken i Århus og København har man gennem en længere periode haft en fast aftale med Volvo-
direktøren. Erfaringen fra begge kirker er, at mellem 5 og 10 pct. bliver hængende i kirken, efter at Hans Berntsen er rejst videre.
Hans Berntsen holder dog også selv kontakt til alle søgende gennem kontaktbladet Mission Danmark, der udsendes til over 11.000 husstande. Han henviser også til hjemmesiden www.jegblevhelbredt.dk.