OL’s smukkeste tror på Jesus

Softball er en lille sport i det meste af verden. Alligevel flokkes alverdens journalister om den amerikanske kaster Jennie Finch, der er udråbt som OL’s smukkeste atletDen amerikanske softball-spiller Jennie Finch er for længst udråbt som OL’s smukkeste atlet. Og opmærksomheden om den høje lyse kaster har været så stor, at selv dansk fjernsyn i sidste weekend bragte et indslag om 23-årige Jennie Finch.
Her fremgik det bl.a, at softballspilleren kort før OL afviste at smide tøjet for det erotiske magasin Playboy. Men årsagen til Finchs bratte afvisning nåede ikke ud til de danske tv-seere.
– Det kunne aldrig falde mig ind at sige ja til sådan et tilbud. Det er imod alt, hvad jeg står for. Jeg er med ved OL for at vinde guld og for at være rollemodel for unge piger og vise dem, hvad der virkelig tæller, fastslår Jennie Finch på sin hjemmeside.
– Og det er ikke det ydre, der tæller, men det der er indeni, skriver hun.
Baggrunden for den holdning findes i amerikanerens kristne tro, som betyder alt for hende.
– Jeg tror på Jesus Kristus som min Herre og Frelser. Og havde det ikke været for Jesus, var jeg ikke den, jeg er i dag. Gud gav mig et talent, og han hjælper mig hver dag til at bruge det efter sin vilje, skriver hun.

Penge er ikke alt

Jennie Finchs udseende har allerede indbragt hende langt flere penge end hendes meritter på softball-banen, men hun nægter at lade sig styre af penge og berømmelse.
– Penge og berømmelse kommer og går, men familien og troen vil jeg altid have. Gud har klart og tydeligt fortalt mig, at sand glæde og sand lykke ikke findes i noget som helst i denne verden. Kun i et personlig forhold til Jesus Kristus, siger hun.
Jennie Finch og resten af det kvindelige amerikanske softball-mandskab vandt mandag OL-guld for tredje gang i træk ved at besejre Australien i finalen.