Teologer er præget af tvivlsom undervisning

Som kommentar til Grosbøll-sagen siger præsten i Asminderød, Lars Tjalve, til Kristeligt Dagblad den 10. juni, at „det får vidtgående konsekvenser for landets præster, hvis Folkekirken ikke kan rumme en præst med Grosbølls teologi. Ryger Thorkild, så bør en tredjedel af Danmarks præster fyres. Som et af mine børn sagde til mig i går: Der er ikke noget af det, Thorkild har sagt, som vi ikke har hørt hjemme hos dig“.
Dette er rigtigt. Vi har i Kristeligt Dagblad i mange år kunnet se, at Lars Tjalve er samme slags ateist som Thorkild Grosbøll. Det er også rigtigt, at mindst en tredjedel af Folkekirkens præster er ateister.
Der er ligeledes rigtigt, at hvis Folkekirken skal repræsentere den kristne tro, så skal mindst en tredjedel af dens præster fyres øjeblikkeligt – herunder nogle af dens biskopper.
Men det er ikke tilfældigt, at mindst en tredjedel af Folkekirkens præster er ateister.
De er nemlig blevet uddannet og hjernevasket til at være det på deres uddannelsessteder, de teologiske fakulteter. I over hundrede år har de teologiske fakulteter været stærkt påvirket af ateistisk virkelighedsopfattelse.
Hvis Folkekirken i fremtiden skal kunne give befolkningen nogen kristen åndelig inspiration, så skal den ateistiske virkelighedsopfattelse smides totalt ud af de teologiske fakulteter. Ellers er foretagendet ikke åndeligt levedygtigt.
Niels Erik Søndergård
Rasmus Rasks Alle 95
5250
Odense SV