Bliv i Folkekirken!

Til mine brødre og søstre i Folkekirken: I denne tid med Grosbøll og homofilidebat vil jeg opfordre jer til at følge Martin Luthers eksempel. Luther forlod ikke den katolske kirke, før han blev smidt ud – han vidste nemlig, at det var ham og ikke hansmodstandere, der var i overensstemmelse med Kirkens grundlag. Folkekirkens grundlag omfatter foruden Bibelen tre oldkirkelige og to reformatoriske bekendelsesskrifter. Af dem har Grosbøll offentligt undsagt den apostolske trosbekendelse, og den erklæret homoseksuelle Ivan Larsen fra Stefanskirken har offentligt undsagt selveste Bibelen, så det burde være dem, der meldte sig ud! Og det er der måske håb om, at de gør – i hvert fald var en lang række præster og teologer for nylig samlet i København under overskriften „Plan B“ for at beklage sig over, hvad de oplever som en „højredrejning“ i Folkekirken! Den “højredrejning“ har jeg ganske vist svært ved at få øje på, men hvis de pågældende fortsat ikke kan lide lugten i bageriet, ender det måske med, at de tager deres tøj og går! Så medmindre I af praktiske årsager finder det klogest at forlade Folkekirken, vil jeg opfordre jer til at blive og kæmpe – også af hensyn til de mange søgende mennesker, som ikke kender til andre steder, de kan gå hen.
Nikolaj Kjærby Johansen
cand.theol. og (endnu)
medlem af Folkekirken
Ørslevvej 6B
2730 Herlev