Ludvig Karlsen-center i Rumænien

Den ene grundlægger af de norske evangeliesentre (kristne behandlingshjem for misbrugere, red.), Ludvig Karlsen, døde i dette forår.

Lise Karlsen tager det første symbolske spadestik til det ny center, som skal bære hendes og Ludvig Karlsens navn.
Foto: KPK-MUG.

Evangeliesentrene har været så succesfulde, at konceptet er blevet kopieret i andre lande, og for nylig var afdødes enke, Lise Karlsen, som har været med til at grundlægge evangeliesentrene, i Rumænien for at tage det første symbolske spadestik til et diakonicenter, som bliver rejst til minde om hendes mand.
Ludvig Karlsen var i mange år rådsmedlem i Misjon Uten Grenser, og det er denne organisation, som nu vil etablere et center, som bærer Lise og Ludvig Karlsens navn. Centeret skal ligge i landsbyen Romani de Sus; en by, som Lise og Ludvig Karlsen besøgte for 10 år siden, og hvor der fortsat er stor nød og håbløshed, og hvor boligforholdene er elendige.
– Det center, som nu etableres, vil være til stor opmuntring og hjælp for romanifolket. Centeret vil kommet til at bestå af en lille kirkebygning og et diakonihus, oplyser Harald Hem, organisationsleder i Misjon Uten Grenser.
– Dette er et arbejde, som skaber livsglæde og livsmening for mennesker, som får meget lidt opmuntring i det daglige. Derudover vil diakonipræsterne højne livskvaliteten for alle landsbyens beboere og forhåbentlig være med til at give dem nyt håb for fremtiden. Vi vil tilbyde et bredt spekter af hjælp: Tøj, medicin, startpakker til vordende mødre, jobtræning og systue, siger Harald Hem.
Planen er, at centeret skal åbne til foråret.
– KPK/jeli