Priscilla Jones til Copenhagen Gospel Festival

Danmarks ældste gospelfestival – Copenhagen Gospel Festival – holdes for 13. gang i denne weekend. Og denne gang er det i Tivoli. Hele ugen har forskellige gospelkor farvet hovedstaden Harlem-sort med sang i indkøbscentre, forsamlingshuse og kirker før det store brag i weekenden.
Såvel garvede som grønne gospelsangere får mulighed for at lære at synge ”ægte” sort gospel i denne weekend.
– Der kræves ikke specielle forkundskaber for at kunne deltage i Copenhagen Gospel Festival, fortæller formanden for CGF, Peter Steinvig.
Han har været medarrangør alle årene og er selv en habil gospelinstruktør.
– Målet med festivalen er, at vi alle får en stor gospeloplevelse både under øvelserne og ved koncerten søndag aften i Tivoli.
De mange hundrede sangere kommer fra det meste af landet, endda fra Polen er der deltagende sangere foruden et helt kor fra Slovakiet!
CGF arrangeres af gospelkoret Grace fra Karlslunde Strandkirke, gospelkoret Kefas fra metodisternes ”Jerusalemskirken” i København og Metodistkirkens Ungdomsforbund.
Øvelserne i weekenden foregår i Københavns Kristne Kultur Center på Nørrebro.
Undervejs tilbydes solister, korledere og pianister en mulighed for at få ekstra inspiration på nogle workshops. Lørdag aften er der Gospel Celebration i Jerusalemskirken. Det er en mere uformel aften, hvor kor og solister har mulighed for at høre, hvad der rører sig på den danske gospelscene. Og hele den intense weekend afsluttes med et brag af en koncert, hvor du kan opleve suset af op mod 700 sangere og 5 udenlandske solister og musikere i Tivolis Koncertsal søndag aften.

Læs mere her: