Særudstilling med kendt kirkekunstner

Museet for Religiøs Kunst i Lemvig har netop åbnet en særudstilling med værker af den kendte kirkekunstner Sven Havsteen-Mikkelsen, som døde i 1999.Sven Havsteen-Mikkelsen er manden bag altertavler og glaskunst i en række danske kirker. Inspirationen hentede han bl.a. fra naturen under sine mange rejser til Færøerne og Østgrønland.
Den kristne kunst begyndte han at arbejde med, da han i 1930’erne studerede ved kunstakademiet i Oslo. Men det vandt først for alvor indpas i hans kunst, da han 1948 begyndte en række kirkerejser sammen med bl.a. forfatteren Martin A. Hansen. Havsteen-Mikkelsen skar bl.a træsnittene til Martin A. Hansens bog „Orm og Tyr.“
Særudstillingen består af 47 oliemalerier, samt forarbejder til glasmalerier, bibelillustrationer og ca. 20 originale tryk fra bogen „Orm og Tyr.“
– ole