Danske penge til skole for enlige forældre i Paraguay

PARAGUAY: Lokale kristne har i hjertet af San Ignacio i Paraguay ombygget en kirke til dagcenter for enlige forældre.
Centeret, som netop er blevet indviet, rummer en skole med plads til 100 børn i alderen 0-6 år, og om eftermiddagen kommer enlige mødre og fædre på skolebænken for at lære om sundhed, hygiejne og hjælp til selvhjælp. Stedet er finansieret af Danida, som har bevilget en million kroner til projektet.
Den danske bistand er blevet kanaliseret gennem den kristne nødhjælpsorganisation International Aid Services (IAS) med base i Danmark. Organisationens uddannelseskonsulent, Solfrid Bracher, er lige nu på vej til Paraguay for at tilse arbejdet og være med til indvielsen.
– Jeg er forbavset over, hvor hurtigt det er gået. Der er 60 børn på skolen nu og myndighederne er ovenud begejstrede for projektet. Nu er drømmen om at hjælpe byens fattige omsider gået i opfyldelse.
– jeli