Frelsens Hær får nyt landslederpar

Selv om både passet og baggrunden er engelsk for Ina og Michael Marvell har de begge et stort kendskab til danske forhold og kultur, når de i november tiltræder som Frelsens Hærs nye landslederpar.
Begge har de nemlig boet i Danmark i flere perioder, siden de første gang kom til landet i 1960’erne.
Begge er officerer fra Frelsens Hærs Kadetskole i London og har siden haft opgaver som ungdomssekretær, chefsekretær og informationschef i Danmark. I England har de været redaktører af bladene „The War Cry“ og „Salvationist“ og arbejdet ved Frelsens Hærs internationale hovedkvarter.
I 1998 bosatte de sig igen i Danmark, men allerede i 2000 måtte de igen pakke kufferten for at påtage sig opgaver i Sverige og Letland. Sidste år kom de igen til Danmark, hvor Michaels Marvell blev Europasekretær for mellemkirkelige og økumeniske anliggender.
Der er sket meget i det danske Frelsens Hær, siden det engelske par første gang kom til landet. Dengang var der 180 officerer, i dag er der omkring 30. Og det har naturligvis betydning for landslederparrets opgaver.
– Vi kan ikke genskabe den Frelsens Hær, der var før, men vi kan være trofaste over for den. Da jeg første gang kom til Danmark, var Frelsens Hær en sværvægter. I dag er vi en letvægter. Men en letvægter kan også vinde vigtige og afgørende kampe, siger Michael Marvell til bladet „Mennesker & Tro“.
Frelsens Hær holder velkomstmøde for det nye landslederpar i Templet i København den 3. november.
Ina og Michael Marvell afløser Vibeke og Dick Krommenhoek, der fortsætter tjenesten i Frankrig.