Kristne i USA kæmper for traditionelt ægteskab

USA: Seattlepræsten Ken Hutcherson drømmer om at se en million kristne marchere igennem Washington D.C. for at markere deres støtte til den traditionelle definition på et ægteskab. Måske går drømmen i opfyldelse i morgen (fredag, red.).Da afvikles arrangementet „Mayday for Marriage“ nemlig i USA’s hovedstad. Et arrangement, som er et forsøg på at samle USA om at bevare definitionen på et ægteskab som værende en forening af en mand og en kvinde.
– Vi vil styrke ægteskaberne, familierne og de børn, som er afhængige af dem, hedder det således på kampagnens hjemmeside.

Presset længe nok

Kampagnen er en reaktion mod de retskendelser, som i øjeblikket skyller ind over USA. I maj blev Massachusetts den første stat, som legaliserede homofile partnerskaber, og lige nu fører tilhængere af registrerede partnerskaber sag mod ni andre stater, som ikke vil tillade registrerede homofile partnerskaber.
En lang række organisationer, præster og kirker bakker op om initiativet, og på talerlisten er blandt andre Billy Grahams datter Anne Graham Lotz og den tidligere Nixonrådgiver Chuck Colson fra Prison Fellowship.
Ken Hutcherson fra Antioch Bible Church i Seattle siger til BaptistPress, at han håber, at kampagnen vil blive et opråb til nationen.
– Der er kun ét formål med kampagnen: at bringe kirken sammen, så vi finder ud af, at vi som kirke står sammen i denne kamp. Politikerne skal vide, at de ikke kan løbe om hjørner med Guds folk. Vi har været presset op mod muren længe nok, og når man begynder at ændre definitionen på, hvad et ægteskab er, så trækker man hele fundamentet under Amerika væk under fødderne på os, erklærer han.

Blodrød bymidte

Fortalerne for et traditionelt familiemønster mener, at den eneste mulighed for at bevare en traditionel definition på ægteskabet er, hvis sådan en definition skrives ind i USA’s forfatning.
– Vi valgte at lave en kampagne i Washington D.C for at lade politikerne vide, at kirken har tænkt sig at stemme den 2. november, og derfor bør de tænke sig om og træffe den rette afgørelse på dette punkt, siger Hutcherson.
For at finansiere kampagnen sælger man blodrøde „Mayday for Marriage“ T-shirts til deltagerne – og farven er ikke tilfældigt valgt:
– Når man tager et billede af de mange deltagere, vil det se ud som om, Jesu blod dækker hele det centrale Washington D.C., forklarer Ken Hutcherson.
– jeli