Tolkien sælger bedre end Jesus

TYSKLAND: Tyskerne foretrækker tilsyneladende fantasy frem for Jesus, når de skal vælge alle tiders bedste litteratur.
Det viser en undersøgelse, som tv-stationen ZDF for nylig har foretaget. Her gav 250.000 seere deres bud på, hvilken litteratur, de mener, er den bedste, som nogensinde er blevet udgivet. Og der var ingen tvivl: J.R.R. Tolkiens „Ringenes Herre“ kom ind på en aldeles suveræn førsteplads.
På andenpladsen kom så Bibelen efterfulgt af Ken Folletts „Jordens Søjler“ på tredjepladsen. På top-ti-listen finder man også „Den lille Prins“ af den franske pilot og børnebogsforfatter Antoine de Saint-Exupéry samt et par af J. K. Rowlings bøger om troldmandsdrengen Harry Potter.
Blandt Tysklands forfattere i Nobelprisklassen kom kun Thomas Mann med blandt de ti mest foretrukne. Hans roman „Buddenbrooks“ blev placeret som det sjettebedste litterære værk nogensinde.
I øvrigt var to tredjedele af respondenterne i undersøgelsen kvinder, oplyser ZDF.
– jeli