Ny kirke i Nyborg Statsfængsel

NYBORG – Efter to år uden en kirke kan fangerne i Statsfængslet i Nyborg igen komme til gudstjeneste.Fængselskirken er flyttet fra en gammel, slidt barak tæt på fængselsmuren til helt nye lokaler i selve fængselsbygningen. Den gamle kirken blev opfattet som et sikkerhedsproblem, fordi den lå for tæt på ydermuren.
Den nye fængselskirke har egentlig været færdig et stykke tid, men i februar var der uroligheder i fængslet, og derfor er kirken først blevet indviet nu, selvom den var færdig dengang.
Der er blevet gennemført tilfredsstillende prøvegudstjenester, og en kombineret sognemedhjælper og organist er blevet ansat samtidig med, at en teolog er kommet i jobtræning, så nu skulle gudstjenesterne kunne komme til at fungere igen, skriver Kristeligt Dagblad.
– Thomas