26.446 underskrifter til biskopperne

Mandag formiddag overrakte Indre Missions formand Christian Poulsen 26.446 underskrifter til Københavns biskop Erik Norman Svendsen.Underskrifterne er indsamlet i løbet af oktober mod forslaget om at indføre en kirkelig vielse eller velsignelse af homoseksuelle par.
Med overrækkelsen af underskrifterne repræsenterede formanden over 26.000 folkekirkemedlemmer, som ikke selv har mulighed for at se biskopperne i øjnene og udtale deres misbilligelse af forslaget. Alligevel vil Christian Poulsen ikke kalde forslaget en magtdemonstration.
– Underskriftindsamlingen er ikke en magtdemonstration fra den kirkelige højrefløj. Snarere tværtimod. Den afspejler en oplevelse af afmagt i en situation, hvor modernismen er på vej til at overtrumfe Bibelen som grundlag for kirkens tro og etiske vejledning, forklarer han.
– ole