Fangekoret synger gospel

Et af kormedlemmerne i Vridsløse Statsfængsel fortalte på pressemøde, at han er
kommet til tro på Jesus ved at synge i kirkekor og deltage i Alpha-kursus i fængsletDer var nærmest feststemning i fængselskirken i Vridsløselille Statsfængsel på udgivelsesdagen for kirkekorets cd „Forbryderalbummet.“

Flere musikere har hjulpet med indspilningen. Her er det sangeen Ivan Pedersen, der synger for. Yderst th. ses Bruno Køldal-Eriksen, der er kommet til tro i fængslet

Det 12 mand store fangekor havde indbudt til pressemøde, hvor fangerne optrådte med et par numre fra deres cd. Flere af de 25 frivillige kunstnere, der har stillet op for at give en stemme med ved indspilningen, medvirkede også. Blandt andre Nanna Lüders, Ivan Pedersen, Allan Mortensen og Anne-Dorthe Michaelsen.
Cd’en indeholder 12 numre, der spænder over gospel, rap og en salme.

Fandt Jesus i fængslet

Flere af fangerne fortalte om deres oplevelser ved at deltage i fængslets kirkekor og indspille „Forbryderalbummet“. Der var en glæde og begejstring at spore hos alle.
Fængselspræst Jakob Arnbjerg lagde heller ikke skjul på sin begejstring.
– Det er en stor dag for kirkekoret. Det har været en glæde at følge det hele. Alle talenter er kommet frem. Og så kan man jo også risikere at komme til tro, når man synger i et fængselskor.
Det kan 59-årige Bruno Køldal-Eriksen bekræfte.
– Det har været fantastisk at indspille „Forbryderalbummet.“ Jeg har fået et helt nyt liv herinde i fængslet. Jeg har deltaget i Alpha, som der også er i fængslet. Det kan jeg anbefale, sagde Bruno, som har siddet 12 år i fængsel. Han er nu på udstationering, hvor han har fået lov til at afsone resten af sin dom derhjemme, fordi hans kone er meget syg.
– Jeg kommer nu i Karlslunde Strandkirke til alle arrangementer. Jeg har givet mit liv til Jesus og fået en kraft, så jeg tror, at jeg kan holde mig fri fra kriminalitet. Min kone er også meget interesseret. Hun var lam i den ene side i 15 år, indtil Hans Berntsen bad for hende. Så forsvandt det.
Kirkekorets leder og projektleder af „Forbryderalbummet„ Louise Adrian blev hyldet af fangerne på en helt særlig måde. Hun har også skrevet det meste af musikken på cd’en.
Uden for nummer på pressemødet sang en tidligere indsat, som stadigvæk er med i koret, en hyldestsang til Louise Adrian, som tak for hendes store arbejde og engagement i hele processen, der har været i gang det sidste år.

Overskud til Børns Vilkår

Overskuddet af cd-salget går ubeskåret til Børns Vilkårs „BørneTelefonen.“
Flere af sangene er skrevet af fangerne selv. Det gælder også nummeret Mayday, der er en decideret støttesang til BørneTelefonen. Den lyder blandt andet sådan:
„Er der én i den anden ende. Én der aldrig lægger på? Er der én der har tid? Er der et sted, hvor jeg kan vende det, jeg tænker på?“
Fængslets kirkekor optræder også gerne udenfor murerne i kirker og andre steder, når de kan få udgangstilladelse fra fængslet.