Ingen grund til at lykønske

Det undrer mig, at flere debattører (fx sognepræst Mogens Tilsted Christensen fra Færøerne) ukritisk priser Bush som en stor, kristen præsident.
Det er positivt, at præsidenten bekender sig som en kristen. Det ville dog ikke skade med en god del mere ydmyghed på det punkt fra Bush. Manden har ganske vidst nogle sympatiske holdninger omkring livets begyndelse, men præsidenten er ikke mere ”pro-life”, end at han har ansvaret for en lang række beslutninger, der ikke just kan siges at tage udgangspunkt i menneskets ukrænkelighed. Jeg tænker her på en forkert begrundet og dårligt forberedt krig i Irak, der har kostet tusindvis af uskyldige mennesker livet. Jeg tænker på, at Bush som tidligere guvernør personligt er ansvarlig for en lemfældig omgang med dødsstraffen. Og jeg tænker på, at præsidenten ikke har været specielt entusiastisk med at forny forbudet mod automatiske våben. Der ville have været langt mere at sige tillykke for, hvis Bush havde brugt mindre energi på at snakke om sin tro og mere krudt på at gøre verden et bedre sted at leve – både for de fattige i hans eget land og for mennesker i økonomisk dårligt stillede lande.
Det kan meget vel være, at Bush var det bedste – eller mindst ringe – valg. Men der er ingen grund til at sige tillykke af den grund!

Nikolaj F. Rasmussen
Dalgas Boulevard 57, 1. th.
2000 Frederiksberg