Soldaterhjem reddet i 11. time

KØBENHAVN – Vagtkompagniet ved Den Kongelige Livgarde får alligevel et KFUM’s soldaterhjem.For et år siden flyttede soldaterhjemmet i Gothersgade overfor Rosenborg Slot til en kælder længere henne ad gaden. Men lejemålet har været for dyrt i forhold til antallet af besøgende. Desuden har KFUM’s Soldatermission skønnet, at det ville blive for dyrt at indrette et køkken i lejemålet.
Derfor opsagde soldaterhjemmets bestyrelse lejemålet pr. 1. december i år, og længe så det ud til, at garderne for fremtiden måtte undvære soldaterhjemmets afslappende omgivelser og daglige andagt.
Men i sidste øjeblik lykkedes det at få en lejeaftale i stand med Missionshuset Bethesda, der ligger på Israels Plads, få hundrede meter fra det gamle soldaterhjem. Her vil der fremover være åbent fire aftener om ugen.
I forbindelse med flytningen ophører soldaterhjemmet med at være selvstændigt. Fremover bliver det en filial af soldaterhjemmet i Høvelte nord for København. Desuden skal der findes en ny leder, idet den nuværende leder ikke har ønsket at flytte med til de nye lokaler.
KFUM’s Soldatermission har haft soldaterhjem i København i 115 år. I den periode er en meget stor del af hæren og flåden flyttet væk fra København. I dag er der stort set kun de ca. 240 soldater i Livgarden, og derfor er der naturligvis også blevet langt færre besøgende på soldaterhjemmet
– ole