Valgmenighed stiftet i Aalborg

Ulrik Flinta bliver ny præst Aalborg ValgmenighedAALBORG – Udsigten til ikke selv at kunne vælge præst, når den gamle til januar går på pension, fik for nylig medlemmerne af Markusfællesskabet i Aalborg til at stifte en ny valgmenighed.Aalborg Valgmenighed er navnet på den nye menighed, som fra start har cirka 60 voksne medlemmer. Menigheden udspringer af Markusfællesskabet, som blev etableret tilbage i 1990 ved Sankt Markus Kirke med den karismatiske sognepræst Bent Døssing Hansen som sognepræst og lederskikkelse.
Men til januar fylder Døssing Hansen 70 år, og derfor skal han lade sig pensionere som sognepræst. Dermed står fællesskabet reelt uden leder, Markusfællesskabet havde ingen garanti for at få en præst med samme teologiske observans som Bent Døssing Hansen, hvis det var forblevet som en traditionel folkekirkemenighed.
Med stiftelsen af Aalborg Valgmenighed kan medlemmerne selv vælge deres nye præst, og det har de allerede gjort. Ifølge Kristeligt Dagblad bliver det Ulrik Flinta, der i øjeblikket er hjælpepræst i Grønnevang Sogn i Hillerød. Han tiltræder 1. januar i en 60 procent stilling.
– ole