Julehjælp på Vestegnen

KØBENHAVN – Citykirken på Københavns Vestegn uddeler julehjælp til ni familier, fortrinsvis enlige forsørgere.

Bente Kirchner Hansen og Maria Klarskov Pedersen har arbejdet hårdt for at arrangere julehjælp til familier i lokalområdet, som også bliver inviteret til Alpha-kursus i det nye år

Det er julekurve med alt, hvad der behøves for at fejre en traditionel dansk juleaften. Der er også tænkt på mandelgaver og julegaver til familiernes i alt 12 børn.
Citykirken, der er en baptistkirke, ligger i Taastrup ved København. Den har gennem længere tid haft et ønske om at gå aktivt ind i uddeling af julehjælp til trængende i lokalområdet.
– Vi har haft et meget fint samarbejde med folkekirken Taastrup Nykirke i vores sogn. Via annoncering fik de 62 ansøgninger om julehjælp. Det var flere end de kunne imødekomme, så vi fik overladt nogle af deres ansøgninger, fortæller en af arrangørerne af julehjælpen Bente Kirchner Hansen.
– Vi vil gerne i personlig kontakt med familierne. Derfor kommer vi også til at aflevere julekurvene personligt til dem i deres hjem. De fik fribilletter til kirkens julekoncert med gospelkoret KEFAS sidste lørdag, og to af dem kom. Vi inviterer dem også til et Alpha-kursus i det nye år, siger hun.
Citykirken har sendt 50 sponsorbreve ud. En af byens slagtere og Fætter BR reagerede positivt og bidrager med and eller flæskesteg og mandelgaver i julekurvene, der hver har en værdi på omkring 700 kr. – dertil kommer julegaver til familiernes børn, som nogle af menighedens medlemmer selv har købt. I julekurven ligger også et eksemplar af Det Ny Testamente.
Der er omkring 100 medlemmer i Citykirken, og der var 170 mennesker til kirkens gospeljulekoncert i lørdags. Kirken havde delt mange invitationer ud til kirkefremmede og annonceret i lokalpressen.
Sol-