Ny katekismus om diakoni

Danmark har for første gang fået en diakoni-katekismus med enkle svar på de vigtigste spørgsmål vedrørende diakoni. Katekismen findes endnu kun i elektronisk form, men vil blive trykt i løbet af foråret, hvis der er behov.Katekismen er resultatet af en Diakonal Samtaledag, som blev afholdt den 25. september. Her mødtes en række personer, som til daglig arbejder med diakoni, og siden har en mindre arbejdsgruppe finpudset materialet.
– Diakonien vil blive mere synlig i det offentlige rum, hvis vi, der arbejder med diakoni, bliver bedre til at tale tydeligt. Jeg tror, at diakonikatekismen kan blive et nyttigt redskab her. Konsensus om nogle enkle formuleringer vil gøre det lettere for os at skabe forståelse af, hvad diakoni egentlig er for en størrelse, siger diakonsekretær Andreas Nielsen, der har siddet med i arbejdsgruppen.
Diakonikatekismen kan læses og downloades til fri afbenyttelse på hjemmesiden www.diakonforbund.dk
– ole