Og det skete i de dage…

Mens Anders Fog var statsminister og sad og skrev på sin nytårstale og overvejede, om han snart skulle udskrive valg. Ved den tid drog mange hjem på juleferie, hver til sin by. Nogle kørte med tog, andre kørte i bil, og endelig var der nogle, der fandt på noget helt tredje. Jeg selv fik et lift til provinsen med nogle venner et par dage før jul, og mens jeg sad der, kunne jeg så for 28. jul i træk overveje, hvad det egentlig er, det hele handler om?

For præcis fem år siden i dag var jeg ligeledes på vej hjem til provinsen og denne gang fra det store udland, nærmere betegnet Mexico. Jeg havde gået rundt i en af verdens største byer, Mexico City, op til jul, og var nærmere blevet mere forvirret end afklaret omkring julens mysterium. Jeg så 1000 nye varianter af julefejring. 1000 nye varianter, jeg kunne tage stilling til og overveje, om jeg ville indføre i mit eget liv.
På vejen hjem mellemlandede jeg i Frankfurt, og bag en rulletrappe sad jeg med min gode ven og læste de sidste to kapitler af Matthæusevangeliet. I 14 dage havde vi læst to kapitler hver dag, og vi var nu nået til vejs ende på evangeliet såvel som på turen. Evangeliet sluttede med en gave og et løfte til mig og dig fra ’Ham selv’.
„Og se jeg er med jer alle dage indtil verdens ende“

Når jeg går igennem strøget i denne travle juletid, ved jeg ikke helt, hvordan jeg skal reagere. Som i Mexico ser jeg igen nye varianter på julens mysterium, men jeg føler mig ikke mere afklaret. Grunden til det er, tror jeg, at vi kigger på alt dette guld og gaveglimmer og forventer at finde svaret der. Men hvad med, om vi denne jul kalder en skovl for en skovl og et grantræ for et juletræ. Gran, gaver og gris på gaflen juleaften er mere end bare et røgslør for julens sande budskab, det er også noget, vi må huske at sige tak for og bruge til at velsigne andre med. Grunden til, at jeg lader mig forvirre/frustrere, er nok egentlig, fordi jeg frygter, at mennesker leder efter svaret på julens budskab i gran og gavepapir. Hvor leder du?

Jesus gav mig en gave i julen for fem år siden. Et løfte om, at Han altid vil være med mig, til alle tider og under alle forhold. Det blev gjort muligt for ca. 2000 år siden i en lille provinsby i Israel, og det er det, at Han er med dig stadigvæk den dag i dag,, vi fejrer. Julens mysterium er så at tro på det og tage imod den gave. Tager du ikke imod den gave, tror jeg også, du får svært ved at tage imod de andre gaver, du får i år. Jesus er julens budskab, og alle de andre varianter er velsignelser for os selv og andre.
Ha’ en Glædelig Jul & Velsignet Nytår