Teologen ville ikke give op

VIBORG – Onsdag den1. december gik en drøm i opfyldelse for cand. theol. Rene Vejen Jensen. Han blev ordineret i Viborg Domkirke af biskop Karsten Nissen.
Efter enstemmig indstilling er han valgt som sognepræst i Vildbjerg-Nøvling og Aulum-Hodsager pastorater i Viborg Stift. Dermed kan han nu påbegynde det arbejde som sognepræst, som han har stilet efter i mere end to år.
Vejen til præsteembedet har således været lang og trang for den unge teolog. Som han selv udtrykker det:
– Min jobsøgning har betydet over 12.000 km kørsel og 47 ansøgninger. Jeg har haft personlige eller telefoniske samtaler med seks biskopper, 35 provster, 70 menighedsrådsformænd og 30 præster. Derudover har jeg holdt 10 prøveprædikener og ført samtaler med i alt 172 menighedsrådsmedlemmer. Efter fire indstillinger som nummer to blev jeg omsider indstillet som nummer et.
Nu kan menighederne i Vildbjerg-Nøvling og Aulum-Hodsager se frem til samarbejdet med deres nye præst, som alle menighedsrådsmedlemmer var enige om at stemme på. Rene Vejen Jensen får helt fra starten brug for sin udholdenhed, da december måned er travl med de mange julegudstjenester.