Tre erfarne folk til Liberia

Tre tidligere missionærer vender tilbage til Liberia
For første gang siden 1998 får Dansk Ethiopermission (DEM) igen fast udstationerede medarbejdere i Liberia.

De nye medarbejdere er Ingrid Kafton Smidt samt Inge og Finn Hougaard

Missions-selskabet har samarbejdet med Den Lutherske Kirke siden 1980, men på grund af 14 års borgerkrig har der ikke være fast udstationerede medabejdere de sidste seks år.
Det bliver der lavet om på i 2005, hvor hele tre missionærer rejser ud. Det drejer sig om 52-årige Ingrid Kafton Smidt, der fra 1981 til 1992 var DEM-missionær i Liberia sammen med sin mand, som hun mistede for fem år siden. Ingrid Kafton Smidt er kontoruddannet og har siden 1998 været ansat som tværkulturel rådgiver i Indre Mission.
Hun rejser til Liberia i løbet af april 2005, hvor hun skal arbejde blandt kvinderne i hovedstaden Monrovia.
Med sig får hun Inge og Finn Hougaard fra Bagsværd, der var udsendt til Liberia fra 1981-1987. Desuden var Finn Hougaard missionssekretær i DEM fra 1990-1997. I øjeblikket er han ansat som storbysekretær i Indre Mission.
Inge Hougaard er lærer og pædagog, mens Finn Hougaard er teolog og præst. Parret rejser til Liberia i løbet af sensommeren og skal bo og arbejde i byen Totota. Her skal de undervise på Lay Training Center, hvor kirken uddanner lægfolk.
Desuden skal de holde retræter for præster og evangelister med henblik på forsoning og traumeheling inden for kirkens egne rækker.
– ole