For mange kirker?

Hvis der er for mange kirker, er der for få brugere. Hvis jeg ellers har talt rigtigt, er der faktisk 2543 kirker i Danmark plus det løse. Og det er for mange.
Folkekirken er ikke særlig børnevenlig, men mest for voksne. Da børn jo også er en slags mennesker, er folkekirken i virkeligheden menneskefjendsk.
De mange „menneskefjendske“ kirker til for få brugere kalder på et kreativt forslag: Indre Mission overtager simpelthen nogle af kirkerne og opretter deres egen frikirke eventuelt forbudt for kvindelige præster, men ikke forbudt for børn.
Men der skal blot lige en vækkelse til, for at det kan ske; så folk får en mulighed for at vælge imellem en masse religiøse ritualer eller river himmeriget til sig -i hast. Nøglen til vækkelse er næppe deponeret i folkekirken.

Knud Held-Hansen
Th. Staunings Vej 12
9210 Aalborg SØ