Halv million indsamlet til Indonesien

Dansk Europamission støtter voksende protestantisk kirkes hjælpearbejde i IndonesienDansk Europamission har på rekordtid indsamlet en halv million til hjælp for flodbølge-ofre i Indonesien.

Henrik Due Jensen

Udover dette beløb har selskabet formidlet 200.000 kr. i støtte fra Dansk Missions Råds Udviklingsafdeling.
Pengene er strømmet ind på grund af det store mediefokus, og fordi missionen har udsendt et brev til sine godt 2000 venner, oplyser Henrik Due Jensen.
I dette nummer af Udfordringen har missionen desuden indlagt et girokort.
Det er den australske missionær dr. Jeff Hammon, der står som koordinator af hjælpearbejdet. Han har arbejdet i landet i 30 år og er medleder af en kirke i Jakarta, som har 15.000 medlemmer i det ellers muslimsk dominerede Indonesien.

Velsign Indonesien

Dansk Europamission har siden 2002 samarbejdet med den indonesiske kristne organisation YBI, der er en forkortelse for Yayasan Berkati Indonesia (Velsign Indonesien Idag).
YBI sendte straks dagen efter katastrofen et hjælpehold af sted til Aceh (udtales Atjeh) på øen Sumatra, som er det område, der er hårdest ramt af katastrofen. Endvidere har de sendt to Hercules-transportfly til katastrofeområdet. I alt har de nu 200 hjælpearbejdere i gang, heraf 50 læger. YBI tog først ansvar for at hjælpe 5.000 overlevende, men er nu gået op til at hjælpe 10.000 fra katastrofeområdet med mad, medicin, telte og tæpper samt menneskelig omsorg.

Stadig flere kristne

Dansk Europamissions tidligere indsats i Indonesien har drejet sig om hjælp til genhusning af kristne, der var flygtet fra blodige forfølgelser fra islamiske terroristers side, samt genopbygning af hjem, der var blevet brændt ned under urolighederne i Poso-området i 2001.
Selv om Indonesien er muslimsk, er der officielt 8 pct. kristne. Men uofficielt regnes der med, at der kan være op til 18 pct., fordi stadig flere moderne indonesere ønsker at blive kristne.
Det er især protestantiske pinsekirker, indoneserne er interesseret i – trods den muslimske modstand.
I den nu selvstændige provins Øst-Timor er de mange kristne især katolske.