Årets bogkup

Årets store bogudsalg starter den 2. marts, og der er over 1000 bøger at vælge imellem. De kristne forlag er godt repræsenteret, og et par af dem er allerede begyndt at sælge ud af de billige bøger.
Så ligger de der igen og frister, og Boghandlerforeningen er så venlig på forhånd at advare os om, at vi skal passe på pengene. For de meget interesserede oplyses det endda, at der er 1013 titler sat ned til årets bogudsalg, og at man, hvis man køber alle titler, kan spare knap 140.000 kr.

Kan man nøjes med 13 – eller mindre – af alle de bøger, der er sat ned, er her et bud på 13 „rigtige“, gode bøger:

1-3) Jan Guillous vidunderlige korstogstrilogi er sat ned fra 295 kr til 99 kr pr bind. Har man bare lidt lyst til at læse romaner om middelalderen og korstogene, gør man klogt i at anskaffe sig disse tre romaner nu: Vejen Til Jerusalem, Tempelridderen og Riget Ved Vejens Ende (Modtryk). Guillou har skrevet en slags epilog til trilogien, Arven Efter Arn, som også er nedsat, men sammenlignet med trilogien er den lidt skuffende.
4) Thomas Teglgaards kriminalroman Al Den Ondskab (Gyldendal), som efter min mening er bedre og mere helstøbt end hans lidt sensationsprægede nye roman Uddrift. Den er sat ned fra 225 kr til 89 kr.
5) Peter Ryoms Kirkemusikleksikon (Chr. Ejlers) er ganske enkelt et must for kirkemusikelskere og et godt køb for alle, der virkelig er interesseret i (klassisk) musik og kirke(liv) – nedsat fra 300 kr til 99 kr.
6) Kurt Bruner og Jim Ware: Ringen Sluttes – at finde meningen i Ringenes Herre (Lohse) – en bog, der viser noget om, hvordan Bibelen har ligget som en inspirationskilde for Tolkien også under arbejdet med de berømte, filmatiserede bøger – før 159 kr, nu 49 kr.
7) Peter Halldorf: Det Fædrene Ophav – historien om 21 kirkefædre (Aros) er en meget interessant og anderledes og indholdsrig kirkehistorie, og den er sat ned fra 258 kr til 98 kr.

Ud over bogen om Ringenes Herre må fra Lohses Forlag fremhæves:
8) Kurt E. Larsen: Vilhelm Beck – Missionspræsten – en teologisk grundig og troværdig afhandling om Indre Missions stifter og dermed et meget væsentligt stykke dansk kirkehistorie – nedsat fra 299 kr til 99 kr.

Fra kristne forlag i øvrigt:

9) Per Flacké: På Vej Til Guds Fremtid – Bibelens endetidsbudskab og vor tid (LogosMedia) er en rigtig god og nyttig bog om endetiden – før 188 kr, nu 78 kr.
10) Willem VanGemeren: Fra Skabelsen Til Det Nye Jerusalem – Bibelen i frelseshistorisk perspektiv (LogosMedia) – en sjældent spændende, overskuelig og pædagogisk opbygget bog på 558 sider (!) om hele frelseshistorien – den er sat ned fra 300 kr til 100 kr, så her får man da noget for pengene!
11) Erwin Grosche: Jonas På Hvalfart (Unitas) – en velfortalt og humoristisk børnebog, der trækker nogle fine pointer frem i historien om Jonas – nedsat fra 128 kr til 48 kr.

Til slut et par „specialiteter“, der absolut ikke må forbigås:

12) Isak Winkel Holm: Tanken i Billedet – Søren Kierkegaards poetik (Gyldendal) – er en omarbejdet ph.d.-afhandling om kunsttænk-ningen i Kierkegaards forfatterskab, sat ned fra 325 til 149kr.
13) Rikke Schubart: Med Vold og Magt – actionfilm fra Dirty Harry til The Matrix (Rosinante) – om actionfilmens historiske og genremæssige udvikling – helt irrelevant i kirkelig sammenhæng er den bestemt ikke (bl.a. pga. The Matrix) – før 349 kr, nu 99 kr.

Der er selvfølgelig mange andre spændende nedsatte bøger, også fra de kristne forlag. Man kan selv orientere sig om udvalget og bestille materiale om udsalget hos de pågældende forlag.
Udsalget hos Credo Forlag og LogosMedia er startet, mens alle andre forlag først sælger udsalgsbøgerne til de nedsatte priser fra onsdag den 2. marts.

God bogjagt!
NJV


Artiklen fortsætter efter annoncen: