Mongolsk kirkevækst

MONGOLIET: De mongolske stepper har traditionelt været ufrugtbar jord for den kristne tro. Lokalbefolkningen er primært shamanister og buddhister, og færre end én procent er kristne.

Mongolerne er et nomadefolk, som traditionelt har mange heste. På grund af deres skiftende opholdssteder er der stadig mange, som endnu ikke har hørt om troen på Jesus

Men det er der så småt ved at blive lavet om på. Ifølge missionær Dan Jacobson fra New Tribes Mission er der i dag kirker i hver eneste af Mongoliets 22 provinser. Jacobson oplever samtidig, at der sker et skifte af fokus i hans missionsarbejde i landet.
– Til at begynde med handlede det om at fortælle om den kristne tro. Nu drejer det sig i højere grad om at undervise kristne og om at indrette kirkelivet og kirkestrukturerne på en måde, som er gennemført mongolsk med et mongolsk lederskab, som både driver kirken og er tilsynsførende for den, siger han.
Jacobsons og andre missionærers mål er således at gøre sig selv overflødige, så arbejdet kan lægges helt over i hænderne på lokale kristne.
Mongoliet er et gigantisk land, og mange af indbyggerne er semi-nomader. Derfor er det svært at komme i kontakt med hele befolkningen, og der er stadig grupper af mongoler, som aldrig har hørt om troen på Jesus.
– jeli