Levende Ord skal flytte

NORGE: Bergen kommune har længe prøvet at få frikirken Levende Ord til at finde sig et nyt sted at være, og for et par uger siden truede kommunen kirken med dagbøder og i værste fald udsmidning.

Frikirken Levende Ord i Bergen har indgået en lejeaftale med et ejendomsselskab om at leje dette konferencecenter til brug for kirkens aktiviteter. Centeret er endnu ikke bygget, men ventes at stå færdig om et par år. Computertegning: Arkitektgruppen Cubus, Bergen.

De nuværende Levende Ord lokaler ligger nemlig i et byggeområde, og kirkeaktiviteterne bryder med kommunens forskift for brug af bygningerne på det pågældende sted. Det skriver det norske Dagen.
Menigheden skulle have været ude af bygningerne senest den 31. december 2003, men først nu – efter syv års jagt – er det lykkedes frikirken at finde en brugbar løsning.
Kirken har netop indgået en aftale med et ejendomsselskab, som har planer om at bygge et konferencecenter i nærheden af de nuværende Levende Ord lokaler. Aftalen går på, at Levende Ord lejer sig ind i centeret.
Ville egentlig bygge selv
Oprindeligt ville Levende Ord bygge deres eget konferencecenter og så leje det ud, når de ikke selv skulle bruge det. Den løsning koster 100 mio. kr., og dermed var kirken afhængig af samarbejdspartnere for at gennemføre projektet.
Nu har kirken sadlet helt om og vælger altså i stedet at leje sig ind i et konferencecenter.
– Det er tæt på at være en optimal ideel løsning for os, siger Bjørn Olav Hammerstad, informationschef i Levende Ord.
– Vi er meget lettede over at have fundet en retning for fremtiden. Dette bliver jo ikke løst på én dag, og der er stadig mange udfordringer, som ligger foran os, men nu ved vi, hvor vi vil hen, siger han.
Levende Ord har dog stadig brug for kommunens velvilje, før projektet bliver en realitet. Man skal nemlig have dispensation til at blive i de nuværende lokaler, indtil det nye byggeri er færdigt, og der skal også laves en ændring i lokalplanen for området, før det nye byggeri kan godkendes.
– jeli