Millioner til sundhed

Sudanmissionen har netop fået 4,6 millioner kroner til genopbygning af sundhedsarbejdet i Sierra LeoneSIERRA LEONE – 4,6 millioner kroner over fem år. Det er, hvad Folketingets Finansudvalg har bevilget et projekt, der skal genopbygge sundhedsarbejdet i det afrikanske land Sierra Leone.

Sundhedscentret i Kangahun trænger til en kærlig hånd

Det er missionsselskabet Sudanmissionens partner i Sierra Leone og Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling, der har søgt om pengene. Og allerede i april rejser sygeplejerske og konsulent i Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling Karen Swartz Sørensen til Sierra Leone for at hjælpe Den Anglikanske Kirke i landet i gang med projektet.

Ødelagt af borgerkrig

Projektet har base i byen Kangahun, hvor en tidligere jernbanestation med hjælp fra DANIDA i 1986-1989 blev ombygget til et velfungerende sundhedscenter. Men 10 års blodig borgerkrig, der sluttede i 2002, har efterladt centret og sundhedsarbejdet i ruiner.
Men det skal nu genopbygges, og Sudanmissionen tog fat på arbejdet allerede sidste efterår, hvor to stabshuse blev sat i stand, fortæller missionssekretær Aage Ernstsen.
I januar blev en sygeplejerske sendt derned for en treårig periode, og snart følger endnu en medarbejder, som skal hjælpe kirken igang med et særligt regnskabsprogram, som er udarbejdet til at styre så store projekter i et u-land.
Foruden genopbygningen af sundhedscentret skal projektet oplyse den lokale befolkning om hiv og aids og uddanne lokalt sundhedspersonale til centret.