Stor fremgang til sømandskirker

Den norske sømandskirke på Gran Canaria havde 61.100 besøgende sidste år
NORGE – De norske sømandskirker rundt om i verden opnåede sidste år en markant stigning i besøgstallet. Hele 653.000 personer var på én eller anden måde i kontakt med sømandskirkerne. Og godt 140.000 deltog i en gudstjeneste.

Sømandskirken på Gran Canaria havde flest besøgende

Mest populær er sømandskirken på Gran Canaria, som hvert år tiltrækker tusinder af skandinaviske turister. Hele 61.100 var indenfor i 2004, og hele 151 par valgte at blive gift i kirken.
Ialt blev 907 par gift i de norske sømandskirker sidste år.
– Det bekræfter en glædelig udvikling, vi har set gennem flere år. Jeg vover at tolke tallene som et udtryk for, at mange kirkeløse troende og religiøst hjemløse gennem sømandskirkerne har fået frimodighed til at definere sig inden for det kirkelige fællesskab, siger de norske sømandskirkers generalsekretær, Kjell Bertel Nyland.
KPK/- ole