Ateist foretrækker religiøse hjælpeorganisationer

Religiøse nødhjælpsarbejdere kan bedre være et forbillede overfor de fattige, mener norsk ateist, som selv arbejder i Kirkens NødhjelpNORGE – Tarje Wanvik er medlem af den ateistiske organisation Human-Etisk Forbund, og så arbejder han til daglig i den kristne hjælpeorgnisation Kirkens Nødhjelp.

Tarje Wanvik er ateist og arbejder i en kristen hjælpeorganisation for de fattiges skyld

Hvordan det hænger sammen, har han fornylig forklaret over for det norske Norea Mediemisjon.
Tarje Wanvik, der er kampagneleder i Kirkens Nødhjelp, har valgt at arbejde i en kristen hjælpeorganisation af hensyn til de fattige, som skal modtage hjælpen. Han mener nemlig, at religiøse hjælpearbejdere har lettere ved at være gode forbilleder for de fattige.
– En hjælpearbejder vil altid fremstå som et forbillede, hvad enten han ønsker det eller ej. Når en hvid vesterlænding går igennem et fattigt, farvet kvarter, sker der en værdipåvirkning, fordi man bliver genkendt som én, der har mange penge og høj anseelse. Og i det møde vil man fremstå som et forbillede og dermed påvirke de mennesker, man møder, siger han.
– Og da fattige ofte er meget religiøse, tror jeg, det er en stor styrke, hvis man kommer som en aktør, der er forankret i et klart religiøst værdisæt, som de fattige kan genkende.
Han bakkes op af den norske missionær og hjælpearbejder Hølje Haugsjå, der arbejder i Mali og er én af hovedpersonerne i en tv-serie på Norsk TV2.
– De er meget optagede af religiøse spørgsmål, og folk, der kender Bibelen, har en helt anden status end i Norge. Dermed har jeg som kristen og teolog en særlig pondus i mødet med dem, som jeg ellers ikke ville have haft, siger han til Norea Mediemisjon.
– ole