En helt med politisk og åndelig kraft

– En af det 20. århundredes sande helteskikkelser. Sådan lyder vurderingen af Paven fra stifteren af fængelsmissionen Prison Fellowship, Chuck Colson.

Chuck Colson mødtes med pave Johannes Paul II i 1995

Colson er af nyhedsmagasinet TIME udnænvt til hoveddrivkraften bag en alliance mellem evangelikale protestanter og konservative katolikker i USA. Colson er herhjemme blandt andet kendt for sin rolle i Watergateaffæren, som han også har beskrevet i sin selvbiografi „En af præsidentens mænd“.
– Paven vil ikke kun blive husket som er stor leder, men også som en af de få personer, som havde direkte betydning for det sovejetiske imperiums kollaps, siger Colson.
– Stalin spurgte engang hånende: „Hvor mange divisioner har Paven?“ John Paul II har besvaret spørgsmålet og forandret verden.
– Jeg har haft den ære at møde hans hellighed, og jeg har været en aktiv del af et fællesskab, som har tiltrukket både protestanter og katolikker, oplyser Colson og konstaterer:
– Pavens villighed til at række ud til kristne uden for den romersk-katolske tro var af afgørende betydning for at skabe enhed i hele den kristne familie. Hans vision, hans beslutsomhed og hands kærlige ånd vil blive savnet af mange kristne rundt om i verden.