Kirkeminister Bertel Haarder:
– Hver kirke synger med sit næb

KØBENHAVN- Kirkeminister Bertel Haarder var ikke forskrækket over det store bedemødes glade og lidt mere løsslupne stil end den, han er vant til at møde i folkekirken.

Bertel Haarder var med til bededagen i Radiohuset

Han havde prioriteret at komme til „Bøn for nationen“ Store Bededag i Danmarks Radios Koncertsal, selv om det var helligdag og familiebesøg derhjemme, fortalte han Udfordringens udsendte under pausen.
– Jeg har boet i USA, så jeg genkender stilen fra baptistkirken i USA. Hver fugl synger med sit næb, og det gør hver kirke også. Men vi har samme Gud og samme bibel. Man får lidt mere motion, sagde kirkeministeren og hentydede nok blandt andet til de mange klapsalver i aftenens løb.
– Jeg synes ikke, vi skal lave det om (folkekirken, red.), men vi kan måske lære lidt af de fremmede.
Nu får du invitationer til mange arrangementer, hvorfor har du valgt netop at sige ja tak til „Bøn for nationen“?
– Jeg har jo også været integrationsminister. Så hvis jeg ikke skulle være her, hvor skulle jeg så være. Så på trods af helligdag og familiebesøg sagde jeg ja tak.
Jeg synes, det har været en god aften. Det har været integration i praksis. Integration er at gøre noget sammen, og det gælder i høj grad også i kirken. Jeg elsker at synge, og jeg sang med.
Kan du finde på selv at bede til Gud?
– Ja, det kan jeg.
I hvilke situationer for eksempel?
– Se, nu er jeg jo lutheraner, så jeg vil svare på denne måde: Hvad kommer det dig ved, svarede Bertel Haarder venligt, inden han interesseret hilste på en lang række præster både fra internationale og danske kirker i København.