Præst i Europas største kirke igen i København

Pastor Sunday taler på en national vækkelseskonference i København.
Forventningen til hans besøg er stor, siger arrangøren.KØBENHAVN – Der er nu 25.000 medlemmer i kirken i Ukraine, som pastor Sunday Adelaja har startet fra bunden af.

Sunday Adelaja har på få år skabt Europas største kirke i Ukraine med 25.000 medlemmer i Kiev

Det begyndte med en lille bibelstudiegruppe på syv personer i Kiev for 12 år siden. I dag er den vokset til Europas største menighed med 25.000 medlemmer. Navnet er „The Embassy of God“.
Manden bag det hele, afrikaneren Sunday Adelaja, kommer for andet år i træk og taler på den nationale vækkelseskonference i København arrangeret af International Harvest Christian Centre i samarbejde med andre frikirker.
Det sker den 13.-15. juni i Kristuskirken, Baggesensgade 7 i København. Sidste år kom der over 1000 mennesker til møderne i København med pastor Sunday.
Det er pastor James Commey fra International Harvest Christian Centre, der er vært ved konferencen. Han har besøgt mega-kirken „The Embassy of God“ i Ukraine tre gange. Kirken er vokset, siden Sunday Adelaja var i København sidste år.
– Det er et fantastisk arbejde, som pastor Sunday har fået op at stå i Kiev. Det skal simpelthen opleves.

En apostolsk salvelse

Vi har inviteret ham, fordi hans prædiken er meget inspirerende og skaber tro. Han har en apostolsk salvelse.
For ham er vækkelse ikke bare noget, han har læst om i en bog. Han lever det, ser det og kan komme med eksempler, når han taler.

Enkel og pragmatisk

– Hans undervisning er enkel og meget praktisk. Han begyndte i det kommunistiske Ukraine for 12 år siden, så selv om vi synes, det er hårdt i Vesteuropa, så er det et eksempel på, at vækkelse kan bryde igennem i umulige situationer. Vores problem i Vesteuropa er, at vi har givet op.
– Jeg forventer, at pastor Sundays undervisning kan give os nogle nøgler, så vi kan få troen tilbage på vækkelse og indse, at vækkelse ikke er umulig – heller ikke herhjemme.
Jeg håber, rigtig mange kirkeledere og andre vil sætte dagene af og komme. Vi har brug for den apostolske salvelse, som pastor Sunday bærer med sig, siger James Commey, vært ved konferencen.

30 gudstjenester om ugen

Sunday Adelaja er oprindelig fra Nigeria. Han flyttede til Kiev i Ukraine i 1993, hvor han følte sig tilskyndet af Helligånden til at starte en menighed.
Han bruger i dag de profetiske og evangelistiske gaver, og helbredelsens gave er også virksom i hans tjeneste, hvor utallige mennesker har oplevet helbredelse, genoprettelse og udfrielse.
„The Embassy of God“ regnes for at være Europas største kirke. 99 procent af de 25.000 medlemmer er hvide europæere.
Det er en travl kirke, der har været i konstant ekspansion siden grundlæggelsen for 12 år siden.
Man har på den korte tid både oparbejdet et omfangsrigt lokalt arbejde i Kiev samt en international kendt tjeneste.
Der holdes over 30 gudstjenester ugentligt i kirken i Kiev på forskellige lokaliteter.
I løbet af de første otte år er der registreret over en million omvendelser til Jesus Kristus.
Der er plantet 300 kirker i over 30 lande. Desuden har kirken et stort socialt arbejde.
Menigheden har også et omfattende tv-arbejde, der når over 100 millioner seere i Europa, Rusland og Afrika, fremgår det af kirkens hjemmeside.

Borgmester med
i kirken i Kiev

Flere fremstående politikere er med i „The Embassy of God“ i Kiev, der har fire millioner indbyggere.
Som noget enestående så er Kievs nye borgmester en protestantisk troende. Han hedder Leonid Chernovetsky og er også medlem af den store menighed.
Det er første gang at en protestantisk troende er blevet borgmester i dette ortodokse land.