Kirkekor vil lære børn salmer

Rødding Kirkekor har indspillet en cd med salmer, som skal give skoleelever i hele Ribe Stift indblik i dansk kulturarv.- I en tid med Muhammed-krise er det godt at vide, hvad dansk kulturarv er, fastslår organist ved Rødding Kirke, Line Hahn Kristensen.

Rødding kirkekor skal lære skoleeleverne de danske salmer

Derfor er menighedsrådet ved Rødding sognekirke med i et storstilet salmeprojekt, som skal lære elever fra 3. til 6. klasse i hele Ribe Stift de danske salmer at kende. Og derfor har Rødding Kirkekor netop indsunget en cd med seks salmer til hver skoleklasse.

Verdens fineste bog

– Salmebogen er verdens fineste bog, der er ingen andre lande, der har magen til. Vi har de fire store salmedigtere, Grundtvig, Kingo, Brorson og Ingemann med, og grunden til, at så få digter nye salmer, er, at de er svære at leve op til, siger Line Hahn Kristensen.
Cd’en med Rødding Kirkekor er indsunget i Tønder Kristkirke for en uge siden og skal indgå i et materiale fra Menighedsrådenes Skoletjeneste i Ribe Stift. Ud over undervisningsoplæg med tekster og noder udkommer også til august en stor plakat til anledningen.

Kor på 1000 børn

Skolerne i Ribe Stift skal arbejde med salmerne i et tværfagligt projekt, der kombinerer fagene dansk, musik, håndarbejde og sløjd. Temaugen kulminerer, efter et besøg i den lokale kirke den 13.-17. november, med, at elever fra hele stiftet mødes i Ribe Domkirke og synger salmerne i et kæmpe kor. Over 1000 børn bliver det til hver aften fra den 20. november til den 1. december.
Projektet, der også indbefatter ”nissefri” julepynt, går under navnet ”Jul i Himmelby” med undertitlen ”den danske salme 2006”. Cd’en, som blev indspillet i Tønder Kristkirke for en uge siden, er Røddings bidrag til Menighedsrådenes Skoletjeneste i Ribe Stift.