Pinsekirker i dårligt lys

SVERIGE – Fire ud af fem svenskere kender intet eller kun lidt til pinsebevægelsen. Og den store mediedækning af mordet i Knutby og pastor Åke Greens prædiken mod homoseksualitet har svækket svenskernes tillid til bevægelsen.
Det viser en undersøgelse, som de svenske pinsekirker har foretaget sammen med avisen Dagen. Her svarer flere end hver tredje af de adspurgte, at de nu har mindre tillid til pinsebevægelsen, end før de nævnte sager begyndte at rulle.
Initiativtager til undersøgelsen, pastor Pelle Hörnmark fra pinsemenigheden i Jönköbing mener, at de negative røster skyldes, at svenskerne kun kender pinsebevægelsen gennem medierne, og at kirkerne selv er for isolerede.
Han glæder sig dog over, at under fem procent aldrig har hørt om pinsebevægelsen, og at 10 procent af befolkningen trods alt stadig forbinder bevægelsen med noget positivt.
Endelig viser undersøgelsen, at pinsekirkernes indsats i forbindelse med tsunamien i Asien har haft en positiv indflydelse på, hvordan manden på gaden betragter de svenske pinsevenner.
– ole