Dagblad eller ej…

Svært at lave avis, når regeringen
skalter og valter med portoenMedieforliget mellem regeringen og Dansk Folkeparti er brudt sammen. Og det er godt nyt, for så er der en chance for, at portostøtten bliver givet tilbage til Udfordringen og andre ugeblade.Regeringen har som bekendt besluttet med kort varsel at sløjfe portostøtten pr. 1. august til 19 „fagblade“, hvoraf Udfordringen er det ene. Den slags gør ansvarlige politikere med et pennestrøg midt i et regnskabsår. Vi får kun tre måneders varsel til at skaffe 1,5 millioner.
Det betyder kort sagt, at Udfordringen får svært ved at udkomme uden at forhøje prisen urealistisk meget.
Men nu er der måske en chance for, at regeringens ubetænksomme afskaffelse af portostøtten – også til hundredvis af gode foreningsblade – bliver ændret. Desværre er mange blade i mellemtiden blevet udryddet.
Om vores fremtid som ugeavis alligevel er mulig, får vi først et fingerpeg om ved en forespørgselsdebat, som Enhedslisten har anmeldt den 31. maj. Men det bliver næppe afgjort den dag. Sagen går sikkert i udvalg – og sommerferien lurer lige om hjørnet…

Derfor vil vi fortsat opfordre læserne til at tilmelde sig som abonnenter på Udfordringen som dagblad. Hvis blot 200 gør det, er vi ude over politikernes luner. Dagbladsportoen er nemlig lavere. Og så vil vi fortsat kunne tilbyde den nuværende avis som „weekend-udgave“ af dagbladet til samme pris som nu. Støt derfor avisen ved at få den fem gange om ugen – brug kuponen på bagsiden, ring eller mail.

Uddybende forklaring