DF og S vil sikre portostøtten

Dansk Folkeparti skabte tirsdag kaos i den danske mediepolitik, da partiet brød medieforliget med regeringen. Det skaber stor usikkerhed om salget af TV2, men kan måske komme Udfordringen og andre porto-truede medier til gode… Dansk Folkeparti valgte tirsdag at forlade det medieforlig, som partiet har indgået med regeringen. Den officielle forklaring er, at partiet er utilfreds med den måde, kulturminister Brian Mikkelsen har tacklet sagen om salget af TV2. Og at statsminister Anders Fogh Rasmussen har afvist at flytte sagen fra Brian Mikkelsens skrivebord til Finansministeriet.
Med Dansk Folkepartis udmelding er alle aftaler i det eksisterende medieforlig principielt annuleret. Det gælder både salget af TV2, visse aftaler om lokalradioer og aftalen om portostøtte til dagblade.
Netop portostøtten er på dagsordenen ved en forespørgselsdebat i Folketinget den 31. maj og uden et medieforlig er ingen bundet af gamle aftaler forud for den debat.

S og R er parate

Lykkes det ikke regeringen at kalde Dansk Folkeparti tilbage i folden, må Venstre og Konservative se sig om efter andre forligspartnere. Og de to partiet behøver blot at skule til venstre, for både De Radikale og Socialdemokraterne har allerede tilbudt sig.
Socialdemokraternes medie-ordfører, Mogens Jensen, meldte tidligt ud, at partiet blandt andet kræver, at regeringen dropper de stramninger af portostøtten, som træder i kraft 1. august og truer Udfordringens og 18 andre uge- og månedsblades eksistens.
Og på det område er Dansk Folkeparti på linje med Socialdemokraterne. Dermed tegner der sig muligheden for et flertal på medieområdet uden om regeringspartierne.
En mulighed som Dansk Folkeparti er villige til at benytte, siger Kristen Thulesen Dahl til Danmarks Radio.
Statsminister Anders Fogh Rasmussen forsøgte dog at gyde olie på vandene. Han betragter blot Dansk Folkeparties udmelding som et forhandlingsoplæg og afviser muligheden for et nyt medieforlig med De Radikale og Socialdemokraterne.
– Det, jeg ser, er at Dansk Folkeparti rejser en række spørgsmål som et oplæg til forhandling. Og det er meget naturligt, siger han til Ritzau.
– ole