Elefantoverfald førte til tro

TANZANIA: Flere medlemmer af nomadestammen barabaig fra Haydom-området i det nordlige Tanzania er blevet kristne.
– Det er ikke velset blandt barabaigerne, hvis nogen bliver kristen, fortæller LM-missionær Carsten Rahbek til Lutersk Missions hjemmeside.
Men på det seneste har Rahbek kunnet føje en ny ting til listen over mulige evangelisationstiltag. Det har nemlig vist sig, at missionærer i to tilfælde har fået mulighed for at fortælle om deres tro, fordi de har hjulpet unge mænd fra Barabaig-stammen, efter at mændene var blevet overfaldet af en elefant.
– Vi er virkelig i forventning om, at der vil ske noget stort. Barabaiger fra bopladser i en radius af op til 60 kilometer mødes til stormøder og taler om, hvad der sker. Så hvis evangeliet først får fat, kommer det vidt omkring, siger Carsten Rahbek.
Foreløbig er en ung mand og nogle kvinder blevet døbt.
– jeli