Kan tyve blive Guds børn?

Midt i en skoletime i en norsk skole bliver diskussi-onsemnet pludselig, om tyve kan blive Guds børn og komme i himlen. Det kan man læse om i børneromanen Kamillas ven.
Baggrunden er, at Kamilla har en god voksen-ven, der er tyv og afsoner en straf i fængslet, men han er i mellemtiden blevet en kristen og er begyndt på et nyt liv og nu bliver hans liv som eks-tyv til et diskussi-onsemne blandt Kamillas kammerater i klassen.
Kamilla er forældreløs og bor sammen med sin 17-årige storesøster. Vi har mødt hende før – i Kamilla og den store tyv (anmeldt i Udfordringen den 4. november 2004). Hun har mødt den 20-årige Sebastian Kåk, som er tyv. Hun er blevet meget gode venner med tyven, men han forbedrer sig, vender om fra sit gamle liv og begynder et nyt liv med Jesus og beslutter at melde sig selv og gå i fængsel, som han var flygtet fra. Kamilla og Sebastian Kåk skriver til hinanden, og det opdager en af kammeraterne, som så begynder at mobbe Kamilla.

Kan give anledning til en god snak

Vi bliver ført gennem en række problemer, brudte og genoprettede kammeratskaber frem til en god slutning, hvor Sebastian Kåk er på fri fod efter udstået straf og dukker op hjemme hos Kamilla og Sofie. Han får nyt arbejde og venner. En rigtig lykkelig udgang.
Det er en sød, enkel og lidt enfoldig børnebog, men den kan give anledning til en god snak mellem barnet og den voksne formidler – ikke mindst i kristne hjem.

Kari Vinje:
Kamillas ven
88 sider • 99,95 kr.
Lohse