Fra ungdomsskole til efterskole

THYHOLM – Søndbjerg Ungdomsskole på Thyholm skifter navn til Søndbjerg Efterskole i forbindelse med en modernisering af skolens profil.
Med navneskiftet ønsker man at signalere, at der er tale om en moderne skole med en tradition. Derfor fastholder man Søndbjerg, mens det gammeldags ungdomsskole erstattes af det mere tidssvarende efterskole, forklarer forstander Georg Kjeldsen.
Større betydning i elevernes dagligdag får det nok, at Søndbjerg Efterskole til august opretter en ny sportslinje, hvor der satses på volleyball og fodbold, blandt andet med brug af gæstetrænere fra FC Midtjyllands superligahold.
Efterskolen, der har rødder i Indre Mission, KFUM&K og KFUM’s Idræt, har foruden den nye sportslinje en musiklinje og en særlig linje for elever med læse- og stavevanskeligheder. Skolen har plads til 80 elever.
– ole