Pinsekirker skal høre om vækkelse i Nordengland

Hovedtaleren på pinsekirkernes SommerCamp 2005 er australieren Dave Gilpin.

Pastor Dave Gilpin fra Hope City Chuch

Gilpin leder en kirke med afdelinger i fire nordengelske byer – i alt tæller kirken 1.000 medlemmer. „Hope City Church“ hedder kirken, og Dave Gilpin etablerede den i Sheffield i 1990.
Han er født i England, men flyttede som femårig til Australien, hvor han har boet det meste af sit liv, men da han hørte om fodboldtragedien på Hillsborough Stadion i Sheffield i 1989, hvor 96 tilskuere mistede livet under semifinalen i den engelske FA Cup mellem Liverpool og Nottingham Forest, oplevede han et kald til at etablere en kirke i det nordlige England.
I første omgang fik de gang i en kirke i Sheffield – siden kom både Manchester, Liverpool og Leeds til.
– Vi kan lide at tænke på det som én kirke – fire byer, siger Dave Gilpin og fortsætter:
– Alle vore gudstjenester og arrangementer er fulde af liv, energi og tro. Vi tror på alt, hvad der står i Bibelen, og vi er fuldstændig vilde med Jesus Kristus og alt, hvad han kan gøre i menneskers liv.

En tredjedel af kirken gik

Dave Gilpins stærke side er en ufravigelig tillid til Gud. Han tror på, at tingene kan lade sig gøre, og derfor ser han også store ting ske.
I øjeblikket arbejder Hope City Church på at anskaffe et stort kirkecenter i Sheffield, hvor der blandt andet skal være en kirkesal med 2.000 siddepladser. Målet er at samle to millioner pund ind til dette i løbet af de næste tre år.
Etableringen af de nye kirker i Nordengland er dog ikke gået smertefrit for sig. I midten af 1990’erne var væksten i arbejdet gået i stå. Man var knap 300 medlemmer, og i flere år skete der ikke rigtig noget. Dave Gilpin måtte se i øjnene, at han for længe havde set gennem fingre med nogle ting hos nogle af lederne i kirken, og da han valgte at konfrontere dem med dette, endte det med, at en tredjedel af kirkens medlemmer forlod fællesskabet.
– Jeg konfronterede, hvad jeg oplevede som en ånd af selvhøjtidelighed… og en ånd af kontrol, som langsomt havde udviklet sig blandt nogle nøgleledere i løbet af kirkens første fem leveår, skriver Dave Gilpin i sin dagbog om det, han kalder „Vækkelsen i Sheffield“.
Bruddet i kirken blev begyndelsen på den vækkelse, som Hope City Church de senere år har stået og stadig står i.

Ingeniør og kunstmaler

Dave Gilpin er 45 år gammel og uddannet civilingeniør fra universitetet i Sydney. Han blev en kristen i løbet af sin studietid, og efter et par år i erhvervslivet tog han på Renewal Ministry Training College i Brisbane, hvorefter han blev ungdomspræst i en stor kirke. Næste stop var Nordengland.
Gilpin har skrevet to bøger: „SQ: Boost Your Spiritual IQ“ (ÅK: Sæt turbo til din åndelige IK) og „The Top 10 of Everything about Christian Leadership“ (Top 10 om alt inden for kristent lederskab).
I sin fritid er Dave Gilpin begyndt at male, men han er for flov til at male under sit eget navn. Hvis du derfor støder på et maleri med signaturen Dagarté, så står du over for et værk af Gilpin.